Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la începutul ședinței de Guvern, că "CCR a constatat că au fost folosite practici în afara cadrului legal, iar această situație trebuie îndreptată".

"CCR a constatat că au fost folosite practici în afara cadrului legal, care au viciat actul de justiție, iar această situație trebuie îndreptată. Așa cum spunea și președintele Comisiei Europene, Jean- Claude Juncker, drepturile cetățenilor nu sunt negociabile și nu sunt acceptate compromisuri", a spus premierul Viorica Dăncilă.

Ea nu a precizat dacă Guvernul va adopta vineri Ordonanța de urgență privind contestația în anulare, iar proiectul nu se află nici pe ordinea de zi publicată pe site-ul Guvernului.

+++

Ministrul justiției, Tudorel Toader, a spus luni că Ordonanța privind rejudecarea deciziilor definitive pronunțate de completele de 5 judecători de la ÎCCJ va urma, dacă se va decide să fie adoptată, toate normele privind transparența decizională

Premierul spunea marți că OUG pentru rejudecarea deciziilor definitive pronunțate de completele de 5 judecători nu afectează lupta împotriva corupției, astfel că cei care au fost corupți, achitați sau condamnați pot să își dovedească nevinovăția".