Premierul Viorica Dăncilă se arată dezamăgită de declarația de presă a președintelui Klaus Iohannis priind crimele de la Caracal, dar nu a auzit de la el decât "un discurs de campanie".

"M-am așteptat în această seară la o declarație a domnului Iohannis prin care să ne transmită niște măsuri clare. M-am așteptat să ne convoace mâine în CSAT, să urgentăm analiza și deciziile care se impun. M-am așteptat la o poziție fermă în cazul STS. De ce Guvernul poate lua măsuri și dumneavoastră nu puteți, domnule președinte? M-am așteptat la decență, la asumare și la responsabilitate, la respect pentru nenorocirea unor familii. Nu am auzit decât un discurs de campanie. O declarație marcată de oportunism, plină de sincope și total lipsită de empatie. Domnul Iohannis a apărut târziu și a vorbit degeaba", a scris Viorica Dăncilă pe contul său de Facebook.

Premierul susține că șeful statului "nu a înțeles gravitatea situației, nu a înțeles că suntem datori față de familiile tinerelor care și-au pierdut viața și a tuturor părinților din țara asta care se gândesc că puteau fi copiii lor aceia. Nu a înțeles că miza e mai mare decât persoana dumnealui și mandatul pe care și-l dorește cu atâta ardoare".

Ea dă asigurări că Guvernul va continua să își facă treaba, să ia măsuri și să implementeze deciziile pe care le-am promis oamenilor. "Cu sau fără sprijinul domnului Iohannis, din partea căruia, din nefericire, e clar că nu putem aștepta prea multe", a conchis Viorica Dăncilă.