Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că Guvernul ia în calcul prelungirea duratei votului pe mai multe zile și extinderea votului prin corespondență, dars-ar bucura dacă Iohannis și opoziția ar avea un proiect în acest sens pe care să și-l asume.

"Suntem preocupați să răspundem așteptărilor cetățenilor și mesajelor transmise de sociatate. Imediat după alegerile europarlamentare am cerut MAI și MAE să analizeze organizarea și desfășurarea votului, ce nu a mers bine și care sunt soluțiile pentru a asigura dreptul la vot. Avem în lucru, într-un stadiu avansat, un pachet avansat de măsuri pentru procesul electoral, astfel încât cetățenii din țară și din afara granițelor să își poată exercita dreptul la vot în condții cât mai bune. Luăm în calcul prelungirea duratei votului pe mai multe zile, extinderea votului prin corespondență și orice alte măsuri care este să contribuie la o mai bunî desfășurare a procesului de vot" , a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Ea a mai transmis că s-ar bucura dacă Iohannis și opoziția ar avea un proiect concret pe care să și-l asume, iar Guvernul va finanța înființarea secțiilor e vot suplimentare, dacă este cazul.

"Ne-am bucura dacă din partea prședintelui României și a partidelor de opoziție am avea un proiect concret pe care să și-l asume și să rezolve problemele din Diaspora, pentru că cel mai ușor e să critici, mai greu este să vii cu soluții. Dacă opoziția și președintele consideră că este nevoie de suplimentarea secțiilor de votare. Guvernul va oferi finanțarea necesară organizării de noi secții”, a mai precizat premierul.