Premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu va ezita nicio clipă să sesizeze Curtea Constituțională în cazul în care președintele României, Klaus Iohannis, nu va accepta propunerea ministrului Justiției de revocare din funcție a șefei DNA.

Viorica Dăncilă a declarat miercuri seară la Antena 3 că îl va susține pe Tudorel Toader în demersul său de a o revoca pe Laura Codruța Kovesi.

„N-am ezitat niciodată să-mi asum responsabilitatea, dar legat de acest aspect vreau să văd în primul rând ce va face președintele, dar vreau să subliniez: îl voi susține pe ministrul Justiției. Vreau să văd ce decizie va lua președintele, dar, repet, îl voi susține pe ministrul Justiției”, a declarat Viorica Dăncilă.

Declarația premierului vine după ce președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că e responsabilitatea Vioricăi Dăncilă să sesizeze CCR în cazul în care Klaus Iohannis va respinge propunerea de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Viorica Dăncilă a fost prezentată de șeful ei, Liviu Dragnea, ca fiind o persoană neconflictuală, însă acum se arată gata să intre în conflict constituțional cu președintele României.

De altfel, Viorica Dăncilă urmează linia șefului ei pe linie de partid, Liviu Dragnea, care a declarat și el că îl susține pe Tudorel Toader.

Amintim că ministrul Justiției a prezentat un raport cu 20 de motive care, în opinia sa, ar trebui să ducă la revocarea șefei DNA.

Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz negativ, scorul fiind de 6-1. Singurul vot pentru aviz pozitiv a aparținut chiar lui Tudorel Toader.