Viorica Dăncilă a propus mai multe măsuri în Biroul Permanent Naţional pentru a îmbunătăţi imaginea PSD înainte de prezidenţialele din toamnă.

UPDATE

Întrebată cum va fi inclus în legislaţie rezultatul referendumului, Viorica Dăncilă a evitat un răspuns clar, precizând că a luat act de rezultatul referendumului şi ceea ce urmează a fi făcut trebuie "agreat" şi de PSD.

***

Premierul a propus marţi, în BPN, ca rezultatul referendumului privind Justiţia - conform datelor oficiale parţiale, 5 milioane de români au spus "DA" - să fie inclus în legislaţie, cu menţiunea "conform voinţei poporului", au precizat pentru EurActiv surse din cadrul PSD.

Lupta împotriva Justiţiei "ne-a omorât", le-a spus Dăncilă colegilor.

A fost adusă în discuţie şi modificarea Constituţiei, dar ideea a fost abandonată, fiind imposibil în momentul de faţă o astfel de iniţiativă. 

Liderii PSD au discutat şi despre condamnarea lui Liviu Dragnea, concluzia fiind că atmosfera s-a mai destins în partid odată cu plecarea sa.

Chiar dacă nu au în acest moment un candidat cu şanse la Palatul Cotroceni, Dăncilă nu mai vrea ca social-democraţii să se războiască în declaraţii cu Klaus Iohannis, pentru a nu-i mai da acestuia şansa de a le face reproşuri.

Toate aceste măsuri au ca scop recâştigarea electoratului.   

În aceeaşi notă, înainte de BPN, Marian Oprişan a declarat că "discuţia pe justiţie în PSD a încetat", iar "justiţia trebuie să fie independentă".