Viorica Dăncilă a propus mai multe măsuri în Biroul Permanent Național pentru a îmbunătăți imaginea PSD înainte de prezidențialele din toamnă.

UPDATE

Întrebată cum va fi inclus în legislație rezultatul referendumului, Viorica Dăncilă a evitat un răspuns clar, precizând că a luat act de rezultatul referendumului și ceea ce urmează a fi făcut trebuie "agreat" și de PSD.

***

Premierul a propus marți, în BPN, ca rezultatul referendumului privind Justiția - conform datelor oficiale parțiale, 5 milioane de români au spus "DA" - să fie inclus în legislație, cu mențiunea "conform voinței poporului", au precizat pentru EurActiv surse din cadrul PSD.

Lupta împotriva Justiției "ne-a omorât", le-a spus Dăncilă colegilor.

A fost adusă în discuție și modificarea Constituției, dar ideea a fost abandonată, fiind imposibil în momentul de față o astfel de inițiativă. 

Liderii PSD au discutat și despre condamnarea lui Liviu Dragnea, concluzia fiind că atmosfera s-a mai destins în partid odată cu plecarea sa.

Chiar dacă nu au în acest moment un candidat cu șanse la Palatul Cotroceni, Dăncilă nu mai vrea ca social-democrații să se războiască în declarații cu Klaus Iohannis, pentru a nu-i mai da acestuia șansa de a le face reproșuri.

Toate aceste măsuri au ca scop recâștigarea electoratului.   

În aceeași notă, înainte de BPN, Marian Oprișan a declarat că "discuția pe justiție în PSD a încetat", iar "justiția trebuie să fie independentă".