Premierul Viorica Dăncilă a fost întrebată joi, la inaugurarea Spitalului orășenesc Mioveni, când vor fi gata cele opt spitale regionale, dar a pus-o pe ministrul Sănătății, Sorina Pintea, să răspundă la întrebare.

"De fiecare dată când am prezentat în spațiul public stadiul la care suntem, lumea ne-a privit neîncrezătoare. (...) Spitalele regionale, povestea lor a început în octombrie 2017, când primul teren a fost transmis Ministerului Sănătății. Suntem în 2019, avem trei studii de fezabilitate finalizate, iar proiectanții și constructorii pot să vă spună ce înseamnă să faci un studiu de fezabilitate pentru o clădire de 150.000 de metri pătrați. (...) Eu cred că în șapte ani vom avea și spitale regionale", a declarat Sorin Pintea, după ce, inițial, Viorica Dăncilă a fost întrebată unde sunt cele opt spitale regionale promis în 2016.

 "Le ascult des pe două doamne, Gabriela Firea şi Sorina Pintea, vorbind despre spitale. Gabriela Firea nu a făcut absolut nimic, deşi e deja de 3,5 ani în funcţie şi a avut la dispoziţie cea mai mare administraţie din ţară şi bugete enorme ... Sorina Pintea, pe de altă parte, ne vorbeşte despre spitalele regionale minţind diferit la fiecare câteva săptămâni altfel. Astăzi ne spune că: 'am înaintat foarte mult pentru că povestea lor a început în 2017' şi că 'în şapte ani vom avea şi spitalele regionale, exact aşa cum am promis'. Oare aşa au promis? Voi aşa vă amintiţi? 7 ani?", a scris Vlad Voiculescu joi pe Facebook.

Fostul ministru al sănătăţii a reamintit că, din 2014, când Comisia Europeană "ne-a pus pe tavă" bani pentru spitalele regionale, PSD nu a făcut nimic.