Președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a transmis joi seară, după întâlnirea pe care a avut-o cu liderii PES, că aceștia au apreciat atitudinea proeuropeană a sa și apreciază schimbarea abordării politice a noii conduceri a PSD.

"Mă bucur să revin alături de marea familie a socialiștilor și democraților europeni. Pentru mine și colegii mei din Partidul Social Democrat este extrem de importantă reluarea dialogului și consolidarea relației cu prietenii și partenerii din marea noastră familie europeană. Împreună suntem mai puternici, iar partidul pe care îl conduc este determinat să întărească relația cu familia social democrată europeană și să participe activ în luarea celor mai bune decizii pentru toți cetățenii europeni”, a afirmat Viorica Dăncilă, potrivit unui comunicat de presă.

Dăncilă mai spune că liderii PES au salutat participarea sa la lucrările reuniunii și au transmis susținerea pentru continuarea dialogului și întărirea colaborării dintre PSD și PES, în spiritul progresist al social-democrației.

Aceeași sursă menționează că în cadrul discuțiilor, liderii PES au apreciat atitudinea proeuropeană a președintelui interimar al PSD, Viorica Dăncilă, precum și schimbarea abordării politice a noii conduceri a PSD.

De asemenea, au fost transmise aprecieri pentru rezultatele foarte bune obținute de România în exercitarea mandatului Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene