Premierul Viorica Dăncilă spune că o posibilă ieșire a ALDE de la guvernare nu a fost luată în calcul, dar așteaptă ședința de luni a coaliției pentru a lămuri „anumite aspecte”.

„Nu am luat în calcul acest lucru, nu am fost anunțați de către partenerii noștri de coaliție că vor să iasă de la guvernare. Deci, de ce să facem alt scenariu, în condițiile în care suntem încă în coaliție?”, a spus Dăncilă, care este și președintele PSD.

PSD formează coaliția guvernamentală cu ALDE, dar Dăncilă nu a participat la cele două ședințe ale coaliției programate săptămâna trecută, când reprezentanții ALDE ar fi dorit să modificări ale programului de guvernare și schimbări în echipa Executivului.

Între timp, PSD a decis în ședința de vineri o remaniere a Guvernului și a votat sâmbătă ca Viorica Dăncilă să fie candidatul partidului la prezidențiale.

Dăncilă a menționat că nu a discutat cu Călin Popescu Tăriceanu nici despre candidatura acestuia la alegerile prezidențiale.

„Nu am avut o discuție în acest sens cu domnul Călin Popescu Tăriceanu. Mâine vom avea o ședință de coaliție și vom lămuri anumite aspecte. (...) Nu vreau să fac scenarii, vreau să vorbesc despre lucruri concrete”, a precizat premierul, potrivit Agerpres.