Secretarul general al PSD a declarat miercuri, pentru Mediafax, că decizia CCR referitoare la protocoale e una ”logică și foarte normală”, dar trebuie urmată de o ordonanță sau o hotărâre care să stabilească ce se întâmplă cu sentințele definitive.

”Este o decizie așteptată, o decizie logică și foarte normală într-un stat democratic, numai că ar trebui să se facă o intervenție în urma acestei decizii a Curții Constituționale. Adică ar trebui dată o decizie, o ordonanță, o hotărâre fie de guvern, fie prin Parlament ca să stabilească ce se întâmplă în urma deciziei CCR, ce se întâmplă cu cei care au fost condamnați în baza unor protocoale ilegale, neconstituționale și unice într-o țară democratică”, a declarat pentru Mediafax secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, după ce Curtea Constituțională a decis că protocoalele SRI cu instituții din sistemul judiciar sunt neconstituționale.

”Numai la noi serviciile secrete au avut protocoale de colaborare cu procurorii. În aceste condiții tot ceea ce s-a întâmplat pe baza acestor protocoale, logic, este nul”, a mai spus el.