Proiectul de buget pe anul 2019 ar urma să să fie transmis Parlamentului sâmbătă, iar adoptarea lui este programată la o săptămână după, tot sâmbăta, pe 9 februarie.

Este un clandar fără precedent de accelerat pentru adoptarea bugetului, în condițiile în care timpul real pentru dezbateri este redus la minimum: senatorii și deputații vor avea la dispozție mai puțin de două zile pentru depunerea de amendamente, iar dezbaterile în comisii vor fi pur formale și dura doar câteva ore, în condițiile în care în anii precedenți acestea durau câteva zile bune, scrie G4Media.

Astfel, parlamentarii vor putea depune amendamente de sâmbătă la ora 16:00 până luni la ora 12:00, iar comisiile de specialitate ale Senatului și Camerei Deputaților vor avea la dispoziție 18 ore – de luni de la 16:00 până marți la 10:00 – să avizeze bugetul, urmând ca în următoarele 24 de ore – până miercuri la prânz – comisiile reunite de buget finanțe să depună raportul. O oră mai târziu după depunerea raportului, plenul reunit al celor două Camere se va întruni în ședință pentru a dezbate bugetul, urmând ca votul final să fie dat cel târziu sâmbătă, 9 februarie la ora 12:00.