Președintele PSD a afirmat luni că, în ceea ce privește plângerea penală depusă împotriva premierului Viorica Dăncilă de liderul liberalilor Ludovic Orban, "se poate vorbi de antisemitism instituțional".

"Se conturează sau se poate contura ideea că aici vorbim - pe lângă alte prostii - se poate vorbi de antisemitism instituțional, în momentul în care - citind acea plângere penală - se vorbește de acuzații de înaltă trădare pentru un oficial care a avut întâlniri oficiale cu șefi de stat și de guvern din altă țară. Dincolo de faptul că este o abordare kaghebistă, ceaușistă, securistă, care te duce cu gândul la "agenturili străine", aici este tratat Statul Israel ca o putere străină cu care noi suntem în conflict. După părerea noastră, este o acțiune care aduce deservicii majore României. Atât cei care au conceput această plângere penală, cât și cel care și-a asumat-o dau dovadă de o mare iresponsabilitate. Sunt acuzați niște cetățeni israelieni că sunt agenți de influență - am văzut comentarii că ar fi spioni -, fără niciun fel de responsabilitate, fără o minimă bază, fără niciun fel de dovadă sau probă. Înseamnă că pe acest precedent toți consultanții străini care au fost în România în ultimii ani și care vor mai veni, așa cum merg și în alte țări, sunt agenți de influență și cei care au lucrat cu ei pot fi acuzați de înaltă trădare. Orice contact pe care un oficial român, indiferent ce poziție ocupă, contact pe care îl poate avea un cetățean străin ce poate ocupa o funcție importantă într-o instituție din altă țară, poate fi acuzat de înaltă trădare", a declarat Dragnea, într-o conferință de presă susținută la finalul BPN al PSD, scrie Agerpres.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat joia trecută că a depus o plângere penală împotriva lui Viorica Dăncilă, pe care o acuză de înaltă trădare, prezentarea cu rea-credință de informații președintelui României, uzurparea funcției și divulgarea de informații secrete de stat.