Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi seara că mitingul românilor din Diaspora este unul politic și și-a exprimat speranța că va fi unul pașnic.

"Este un miting politic. Orban a spus că merge, USR merge. Cioloș a spus că merge. Nici măcar organizatorul nu și-l mai asumă", a declarat la România TV Liviu Dragnea, relatează Agerpres.

El și-a exprimat speranța că mitingul va fi unul pașnic.

Întrebat de modul de pregătire a forțelor de ordine, Dragnea a afirmat: "Eu cred că sunt pregătite. Din câte știu eu, sunt pregătite. Jandarmii, aduceți-vă aminte, au fost loviți, au fost bruscați, au fost răniți. Totuși, chiar și-au făcut datoria, fără să provoace ei violență. O să vedem mâine, până la urmă".

Și alți membri PSD, inclusiv europarlamentari, au încercat să inducă ideea că la miting vor fi violențe. 

”Este un protest politic, este, în ultimă instanță, dreptul cetățenilor de a protesta. Ne dorim să fie un protest pașnic, în limite legale, astfel încât să nu avem de-a face cu lucruri neplăcute pe care nu și le dorește nimeni (...) Să nu se escaladeze și să nu se dea curs provocărilor pe care le-am văzut, din păcate, în ultima vreme", a declarat vineri, la Arad, ministrul Apărării, Mihai Fifor.