Partidul Social Democrat susține întrebările puse de președintele Klaus Iohannis în cadrul referendumului de duminică, a declarat miercuri, în Dolj, liderul PSD, Liviu Dragnea.

”PSD a spus tot timpul, în frunte cu mine, că nu respinge întrebările la referendum, chiar le susținem”, a precizat Liviu Dragnea.

Întrebat despre declarația premierului Viorica Dăncilă, care a precizat că va vota la referendum, liderul PSD a răspuns: ”Dacă a zis așa, e foarte bine”.

Viorica Dăncilă a anunțat miercuri că va vota duminică atât la alegerile europarlamentare, cât și pentru referendum, ea fiind "un susținător al statului de drept, al independenței justiției”. Ulterior, ea și-a nuanțat declarațiile.

"Am spus că merg la referendum, dar nu am spus modul în care voi vota, pentru că acest lucru îl vom stabili în cadrul partidului. Sunt un om care respectă partidul, respect linia partidului, iar modul în care voi vota va fi conform acestei linii”, a declarat Dăncilă într-o intervenție telefonică la postul Antena3.

La referendumul pentru Justiție, cetățenii vor trebui să răspundă prin DA sau NU la următoarele întrebări:  

1. Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2. Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?