Liderul PSD a declarat vineri că sesizarea lui Ludovic Orban împotriva premierului Dăncilă a fost concepută și realizată la Palatul Cotroceni. Jurnaliștii i-au cerut dovezi, dar Liviu Dragnea le-a spus că știe acest lucru datorită credinței sale.

Întrebat de acuzația gravă adusă de președintele PNL, Ludovic Orban, aceea de înaltă trădare, Liviu Dragnea a replicat că e ”o acuzație dementă”, care a fost ”concepută și redactată la Cotroceni”.

El a mai spus că atunci când ”vom avea toți acces la text”, se va constata că e concepută la Cotroceni, ca urmare a amenințărilor lui Klaus Iohannis la adresa premierului Viorica Dăncilă.

Dragnea a reluat acuzațiile lansate joi, privind dorința președintelui de a prelua ”brutal guvernarea”, ocolind alegerile democratice, ”practicând șantaj prin uneltele sale” împotriva prim-ministrului.

Dragnea a mai spus că sesizarea lui Orban a fost pregătită ”de câteva săptămâni în laboratoarele de la Cotroceni”.

Răspunzând unei întrebări, liderul PSD a afirmat că nu se poate avea niciun fel de relație cu Klaus Iohannis, care se consideră ”tătucul acestei țări”.

El s-a plâns de faptul că președintele nu s-a consultat niciodată cu guvernul pe diverse teme și s-a referit la participarea lui Iohannis la summitul UE-Balcanii de Vest, unde acesta a stat alături de reprezentatul unui stat - Kosovo - nerecunoscut de România: ”Nici nu știm, a promis ceva în numele României?”

Întrebat de dovezi are la acuzațiile făcute, Dragnea a spus că e vorba de credința sa: ”Poate voi la TVR nu aveți credință, eu am o credință puternică...Când veți fi procuror vă vorbesc de dovezi”.