Deputatul USR susține că formațiunea nu se va asocia însă cu un acronim pervertit în România de un partid-pubelă.

”USR are discuții active cu ALDE. Cu liberalii europeni, nu cu borfașii care au furat brandul în România. Avem discuții mai puțin active și cu Popularii și cu Verzii. Avem documente interne de analiză a fiecărei familii europene și un proces de dezbatere consistent, în care analizăm problemele și soluțiile pe toate fețele”, a scris vineri pe Facebook Cristian Ghinea.

Acesta susține că ALDE european are ”o jenă fantastică” față de faptul că ”o grupare dubioasă din România a confiscat acest nume (e și singurul partid membru care se numește fix ca gruparea europeană, ca să fie nesimțirea completă)”.

”Se discută serios și intens excluderea ALDE din… ALDE european. Cât privește USR, am transmis clar partenerilor noștri: suntem partidul european modernizator, pro-Europa, pro-integrare, partenerul vostru natural din România. Dar nu ne vom asocia cu un acronim pervertit în România de un partid-pubelă. Au înțeles mesajul. Acolo suntem. Nu e nicio grabă”, a mai scris Ghinea.

El a explicat că USR va contribui, cel mai probabil, ”la noul grup federalist care se întrevede în jurul liberalilor europeni + En Marche (care nici ei nu se grăbesc)”: ”Exclus orice asociere cu Tăriceanu și (ne)ALDE România. Ca să fie clar!”.

Cristian Ghinea a mai precizat că USR va organiza la toamnă primele și singurele alegeri interne prin care se vor desemna candidații la europarlamentare - alegeri în care vor vota electronic toți membrii partidului. Prin aceste alegeri interne, USR va arăta că ”pot exista partide în România care selectează candidații pe bune, nu trimit la Bruxelles neveste, pile sau pensionari politici aleși de șef, din pix”.