Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni că în cadrul Comitetului Executiv Național (CExN) al PSD s-a decis în unanimitate emiterea unei OUG privind modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

"A fost o discuție în cadrul CExN și s-a hotărât în unanimitate ca articolele declarate constituționale (din Codurile penale - n.r.) să vedem oportunitatea de a fi promulgate printr-o OUG", a declarat premierul Dăncilă.

Premierul a mai precizat că nu a fost stabilit un termen pentru adoptarea acestei OUG, iar articolele din Codurile penale declarate neconstituționale se vor întoarce în Parlament.

Tudorel Toader susține că Ministerul Justiției va elabora proiectul de OUG.

"S-a discutat despre posibilitatea finalizăii procedurii de legiferare a soluțiilor din Codul penal și de procedură penală. (...) în părțile declarate constituționale. S-a discutat s-a hotărât ca Ministerul Justiției să analizeze în ce măsură poate fi adoptă una sau pot fi adoptate două OUG pentru transpuenrea în legislația penală a soluțiilor legislative care au fost declarate constituționale", a spus Tudorel Toader.