Confuzia generată de Coaliția PSD-ALDE și modul netransparent de legiferare reprezintă un motiv pentru care 49% dintre români mai cred că este bună apartenența la UE, spune președintele Klaus Iohannis.

"Confuzia generală creată de Coaliția PSD-ALDE, modul lipist de transparență în care se legiferează, dezbaterile interminabile pe justiție, unde, de asemenea, PSD-ALDE abordează o conduită total contrară așteptărilor populației și a partenerilor europeni, toate acestea au dus și la reacții ale partenerilor europeni și întreaga situație, care este nemulțumitoare, a dus, probabil, la această scădere", a precizat șeful statului.

El a explicat că din evaluarea sa această scădere este temorară, dar asta înseamnă ca guvernarea să se facă pentru cei guvernați, nicdecum împotrivalor.

"În evaluarea mea este o scădere temporară și în măsura în care reușim să ne revenim acasă, să începem să legiferăm transparent, să discutăm unii cu alții, să abordăm o atitudine de bună guvernare, adică guvernarea să se facă pentru cei guvernanți, nu împotriva celor guvernați, atunci cred că și atitudinea față de Europa va reveni la cote normale, de peste 50%", a mai puncat președintele.