Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că schimbarea lui Tudorel Toader de la Ministerul Justiției dă impresia că "se vrea reluarea atacului pesedist asupra justiției", afirmând că va face clarificări cu privire la remaniere săptămâna viitoare.

"Ieri (miercuri - n.r.), într-adevăr, au fost trimise la Cotroceni propuneri de revocare și propuneri de noi miniștri. Însă, primind acele scrisori, mi-am pus întrebarea <<ce se dorește cu această remaniere guvernamentală?>>, fiindcă, de regulă, o remaniere guvernamentală se face pentru a face Guvernul mai bun, mai eficient, mai eficace. Prima mea impresie este că această remaniere guvernamentală se face pentru ca lucrurile să meargă mai prost, or așa ceva este, pur și simplu, inadmisibil. Este o primă impresie pe care am vrut să o comunic opiniei publice. Mai multe despre aceste lucruri voi comunica la începutul săptămânii viitoare, când voi avea o explicație pe ceea ce probabil va trebui să se întâmple", a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a mai spus că a discutat cu rim-ministrul Dăncilă și i-a comunicat că va primi de la el un răspuns la începutul săptămânii viitoare.

De asemenea, șeful statului a explicat și că revocarea unui ministru sau demisia unui ministru este constituțional la decizia premierului sau, în cazul demisiei, a fiecăruia în parte. "Nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările întregii remanieri guvernamentale și, de aceea, voi face câteva clarificări la începutul săptămânii viitoare, în legătură cu această remaniere", a mai spus Iohannis.