Grupul de lucru care elaborează propuneri pentru îmbunătățirea cadrului organizatoric și legislativ pentru votul în diaspora a fost înființat la nivelul Administrației Prezidențiale. Săptămâna aceasta va fi finalizat un document pe această temă.

"Am anunțat imediat după alegeri că voi constitui un grup de lucru la Administrație care elaborează propuneri pentru îmbunătățirea cadrului organizatoric și legislativ. Pot să vă spun că acest grup a fost înființat, a lucrat și încă în această săptămână vom finaliza documentul, care va fi înaintat tuturor autorităților responsabile, pentru ca fiecare să-și poată face treaba mai bine, sperăm, pentru organizarea următoarelor rânduri de alegeri, primele fiind alegerile prezidențiale", a declarat miercuri Klaus Iohannis la ședința plenară a Coaliției pentru Dezvoltarea României, relatează Agerpres.

El a criticat lipsa de răspundere a autorităților pentru problemele de la votul din 26 mai din diaspora.

"Diaspora a fost, este și rămâne în atenția mea și, din păcate, problemele nu s-au rezolvat nici măcar în partea administrativă, banală. Înainte să-mi încep mandatul a existat un mare scandal la alegerile în străinătate în noiembrie 2014. Am modificat atunci legislația, însă se vede că insuficient și iată că acum la europarlamentare și referendum s-a repetat problema, dar să nu vă imaginați că cineva și-a asumat răspunderea. La noi s-a dezvoltat în ultimii ani o perfecțiune nebănuită la capitolul fuga de răspundere. Ministrul de Externe, Doamne ferește! Cum să fie domnul ministru vinovat?! Nu, președintele. De ce a convocat referendumul?! Cei care au organizat, vai de mine, cum să fie ei vinovați?! Ambasadorii pe care eu i-am numit sunt vinovați, ei trebuiau să se ocupe și așa mai departe", a spus Iohannis.