Referindu-se la Revoluția română de acum 29 de ani, președintele Klaus Iohannis afirmă că memoria martirilor e "întinată de încercările disperate ale unor infractori", în frunte cu Liviu Dragnea, de a impune amnistia și grațierea.

"În urmă cu 29 de ani, românii apărau cu propria viață libertatea și democrația. Idealurile Revoluției din Decembrie 1989 stau la baza Constituției noastre, care este garanția supremă că sacrificiul pentru drepturi și libertăți fundamentale nu a fost în zadar. Astăzi, memoria acestor martiri este întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Liviu Dragnea, de a impune amnistia și grațierea. România nu se va întoarce la epoca de neagră amintire a partidului-stat", a scris luni, pe Facebook, Klaus Iohannis, aflat la Viena la un forum Europa-Africa.

E a doua reacție a șefului statului la discursul de duminică al liderului PSD, care a cerut Guvernului o Ordonanță de Urgență privind amnistia și grațierea.

Luni dimineață, Iohannis i-a solicitat premierului Viorica Dăncilă să-i transmită agenda de lucru a fiecărei ședințe a Guvernului, explicând că obligația comunicării este prevăzută de art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009.