Președintele Klaus Iohannis a chemat-o pe Viorica Dăncilă la discuții, la Palatul Cotroceni, pe fondul informațiilor potrivit cărora Guvernul ar putea adopta o ordonanță de urgență privind grațierea și amnistia.

UPDATE

După ședința de guvern, purtătorul de cuvânt a confirmat că Viorica Dăncilă se va duce miercuri la Palatul Cotroceni. Totodată, Nelu Barbu a confirmat că joi va avea loc o nouă ședință de guvern.

+++

La începutul ședinței de guvern, Viorica Dăncilă a anunțat că vor fi adoptate două OUG: una pe mediu și una achiziția de elicoptere și simulatoare de zbor.

+++

Guvernul a publicat agenda ședinței de azi, de la ora 14:00, din lista actelor normative discutate lipsind orice referire la o ordonanță de urgență pe mediu, despre care Călin Popescu Tăriceanu spusese luni seară la TVR 1 că e motivul oficial pentru mutarea ședinței marți, în loc de miercuri sau joi. 

De altfel, joi ar urma să aibă o nouă ședință de guvern.

+++

Surse politice au precizat pentru Hotnews că președintele Klaus Iohannis a sunat-o pe Viorica Dăncilă pentru a avea o discuție în contextul informațiilor legate de o posibilă ordonanță de urgență. Cei doi au convenit ca întrevederea să aibă loc mâine.

Executivul are programată marți o ședință care ar urma să înceapă la ora 14.00. Ordinea de zi nu este încă publică, dar au existat informații referitoare la intenția de a adopta o ordonanța de urgență privind grațierea și amnistia, informații negate de șeful PSD, Liviu Dragnea.