Președintele Klaus Iohannis a lansat, pe pagina sa de Facebook, un clip video de promovare a referendumului pe justiție din 26 mai, prin care transmite că toți "ne dorim să trăim într-o țara în care hoții și corupții stau la pușcărie"

"Dragi români, cu toții ne dorim să trăim într-o țara în care hoții și corupții stau la pușcărie, nu în fruntea statului. Pe 26 mai să spunem răspicat <<Da>> pentru România europeană, <<Da>> pentru România pe care o iubim, țara oamenilor cinstiți și integri, în care nimeni nu este mai presus de lege! Votați <<Da>> la referendum și nu-i lăsați pe alții să decidă în locul vostru! Românii votează, pentru că românii contează", este mesajul transmis de Klaus Iohannis în clipul video.

Clipul are 49 de secunde și este alcătuit din imagini cu președintele la mitingurile recente organizate de PNL, cu protestele anti-guvernamentale din ultimii doi ani, dar și cu poze din Parlamentul European.

+++

Cetățenii sunt chemați la urne pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare, pentru a răspunde prin DA sau NU la următoarele întrebări:  

1. Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2. Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?Referendumul va avea loc în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.