Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, referitor la raportul MCV, că avem un prim rezultat vizibil și măsurabil al guvernării PSD-ALDE, care a șters cu buretele tot efortul și toate rezultatele din cei 11 ani de la aderarea la UE.

Rezoluția din PE și raportul MCV negativ reprezintă "două note foarte, foarte proaste pentru actuala guvernare, Dragnea-Dăncilă, această guvernare pe care o consider un accident al democrației românești. Și în rezoluția Parlamentului European, și în Raportul MCV, apar cam aceleași lucruri. Românii, majoritatea românilor, și eu și mulți alții, dorim să fim europeni, să construim o democrație solidă, transparentă, pentru români. Din nefericire, acest accident al democrației care este guvernarea Dragnea-Dăncilă are cu totul alte idei și încearcă să tragă țara înapoi. Aceste multiple schimbări și intenții de schimbări - la legile justiției, la coduri penale - au atras atenția în modul cel mai negativ. Aceste lucruri ne aduc deservicii majore. Și trebuie să observăm că, de exemplu, Dragnea, ca să folosesc o expresie din Caragiale – „și dă-i și luptă, și dă-i și luptă" – și  cară valize, și vorbește între uși, în fața ușii, în spatele ușii, se luptă. Partea proastă este că se luptă cu România, în loc să se lupte pentru România", a declarat Klaus Iohannis.

Ironic a fost și la adresa premierului: "Țara arde și doamna prim-ministru se ascunde în Arabia".

Întrebat ce a făcut pentru îndulcirea tonului Rezoluției din PE, Klaus Iohannis a remarcat ironic: "O fi posibil să nu fi observat că am fost în PE și în Comisie?"

"Acest Guvern se face că plouă, au alte preocupări, singurul obiectiv al acestui Guvern Dragnea-Dăncilă e să-l scape pe Dragnea de închisoare și de dosare, orice altceva nu contează", a mai spus Iohannis, adăugând că, sub această guvernare, "România s-a întors acolo unde a fost în urmă cu 11 ani, înainte de aderare ... Un prim rezultat vizibil și măsurabil al acestui Guvern: au șters cu buretele tot efortul și toate rezultatele din cei 11 ani".

Răspunzând unei întrebări, președintele a spus că va analiza propunerea pentru conducerea DNA și în lumina noilor recomandări ale Comisiei Europene.