Președintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă seara că organizarea unui referendum pentru justiție îi poate face pe români "să arate că nu mai sunt de acord cu felul în care PSD strică legile justiției".

"Pentru a da românilor votul înapoi am început să reevaluez ideea unui referendum. Fiindcă doar așa românii pot arăta că nu mai sunt de acord cu felul în care PSD strică legile justiției, își bate joc de țară, își bate joc de români. Am invitat deja pentru începutul săptămânii viitoare pe foarte mulți români interesați, cu care voi avea consultări pe tema referendumului, fiindcă îmi doresc un referendum bine organizat, bine gândit, un referendum în parteneriat cu societatea civilă, cu partidele politice de bună-credință și împreună cu românii și cu voi! Și ce urmează după? După urmează alegeri parlamentare și atunci, atunci vine rândul vostru, atunci vine rândul PNL, ca să arătați românilor cum arată o guvernare adevărată", a declarat Klaus Iohannis la Gala Premiilor TNL "Mircea Ionescu-Quintus de la Sinaia.

Iohannis a mai spus că românii au votat în 2016 cu bună-credință, dar PSD, abia ajuns la guvernare, s-a apucat să modifice legile justiției pentru "a-și apăra propriii corupți și propriii condamnați penal".

"Oamenii s-au dus la vot în decembrie 2016 votând cu bună-credință, au crezut ceea ce li s-a promis. Doar că din prima secundă s-a întâmplat altceva. PSD abia ajuns la guvernare credeți că s-a apucat să îmbunătățească economia țării, să consolideze statul de drept, să facă România mai puternică? Nu. S-au apucat să modifice legile justiției pentru a-și apăra propriii corupți și propriii condamnați penal. Asta au făcut. Și de atunci întreaga guvernare pesedistă a fost un întreg asalt asupra statului de drept și a democrației din România. De asta, dragii mei, am ajuns în situația în care ne aflăm acum, să căutăm garanții pentru democrația din România și bine facem, fiindcă ultimul lucru pe care trebuie să îl facem ar fi să renunțăm", a mai spus președintele. 

De asemenea, acesta a reiterat faptul că "guvernarea pesedistă a eșuat", iar legile justiției au fost modificate și întregul sistem a fost pus în dificultate.

Totodată, șeful statului a afirmat că PSD a guvernat dup Revoluție în majoritatea perioadei și din cauza sa România nu s-a dezvoltat.

"Din ultimii 30 de ani, de la Revoluție încoace, PSD a fost la guvernare cei mai mulți ani. Din cauza PSD România nu s-a dezvoltat mai mult, din cauza PSD România nu s-a dezvoltat mai bine. Între timp românii și-au dat seama că așa nu mai merge. Avem acum posibilitatea să arătăm că așa nu mai merge", a mai punctat Klaus Iohannis.