Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că, dacă opoziția mai pierde mult timp și nu depune moțiunea de cenzură, se poate trezi că Guvernul și-a recâștigat majoritatea în Parlament.

UPDATE 14.00 Președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că nu-i dă niciun răspuns lui Kelemen Hunor.

"Prefer să nu îi dau niciun răspuns domnului președite al UDMR. Noi am stabilit un calendar de negocieri, deja am demarat negocieri cu cea mai mare parte a partenerilor și în viitorul apropiat vom purta negocieri și cu celelalte două formațiuni (ALDE și Pro România", a spus Orban, întrebat de ce nu se grăbește opoziția să depună moțiunea de cenzură.

"Astăzi este prima data din 2017 când o moțiune de cenzură poate să treacă fără nicio problemă. Eu cred că cei care au anunțat o moțiune de cenzură, au pierdut deja o săptămână. Dacă mai pierd o săptămână, s-ar putea să fie o surpriză mare. S-ar putea să fie o reorientare, fiindcă așa e în Parlamentul României de 30 de ani, așa e în politică românească și să se trezească (opoziția - n.r.) că are majoritate Guvernul. Eu cred că orice pierdere de vreme, orice temporizare, pe tot felul de argumente sau pretexte, va lăsa senzația că nu se dorește preluarea guvernării de către opoziție. Nu e bine. Eu cred că ar fi un pas important să se găsească o nou formulă de guvernare, dar nu depinde de noi (de UDMR - n.r.)", a spus Hunor, la Parlament.

Acesta a mai spus că s-a întâlnit miercuri dimineață cu președintele PNL, Ludovic Orban, pentru a discuta despre moțiunea de cenzură, iar UDMR a nu a impus nicio condiție pentru susținerea acesteia.