Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că referendumul pentru redefinirea familiei ne-a dezbinat extrem de mult și nu e momentul să căutăm vinovați pentru eșecul acestuia, dat fiind faptul că "a fost o greșeală mult prea mare din toate părțile".

"Oamenii nu au considerat că este o problemă care trebuie rezolvată în acest moment și în acest fel și nu trebuie să dramatizăm prea mult ceea ce s-a întâmplat, fiindcă altfel iarăși vom ajunge să discutăm despre un subiect care pe oameni nu i-a interesat (...). Plus că a fost super-hiperpolitizată toată povestea. Ne-a dezbinat extrem-extrem de mult această perioadă de trei-patru săptămâni (...)", a declarat Kelemen Hunor la RFI.

Acesta a mai spus că nu e momentul să căutăm vinovați pentru eșecul referendumului, fiindc a fost o greșeală de toate părțile.

"Nu e momentul să căutăm vinovați, fiindcă a fost o greșeală mult prea mare din toate părțile, fără argumente raționale, fără o dezbatere la rece, fără să vedem ce și cum s-a întâmplat în 1991 în Constituție, apoi în Codul Civil din 2009, unde lucrurile au fost stabilite într-un anumit fel și nimeni nu a urlat atunci, toată lumea a votat și în Parlament și așa mai departe. Deci pur și simplu, oamenii au zis nu e prioritatea noastră, nu e prioritatea momentului, sunt multe alte probleme mai importante pe lista de priorități”, a mai spus acesta.