Președintele Klaus Iohannis a declarat joi seara, după consultările cu partidele politice pe tema referendumului pe justiție, că acestea "au îmbrățișat" ideea referendumului.

"Am discutat despre situația justiției. Toți cei prezenți astăzi s-au arătat îngrijorați de evoluția din zona justiției. Le-am spus direct că, după părerea mea, acest asalt al PSD asupra justiției trebuie să primească un răspuns din partea românilor, iar acest răspuns este evident un referendum. Toți participanții au îmbrățișat ideea organizării unui referendum, ideea că oamenii trebuie încurajați să participe la acest referendum", a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că a discutat cu delegațiile și alte teme, iar consultările au fost "foarte bune".

"Am abordat și alte teme cu care au venit delegațiile, au fost consutări care s-au desfășuat într-o atmosferă foarte bună. Indiferent de opținuile politice ale unui român, cu toții ne dorim o Românie cu o justiție independentă, dreaptă, scoasă de sub influența politicului", a mai explicat acesta.

Iohannis a mai precizat că va forumla întrebările pentru referendum imediat ce va primi un răspuns din partea Parlamentului cu privire la scrisoarea pe care a trimis-o săptămâna trecută.