Social-democrații trebuie să își aleagă sâmbătă, în cadrul unui Congres extraordinar, președintele și președintele executiv. Viorica Dăncilă intră în lupta alături de alți 5 contracandidați pentru șefia PSD.

Pentru funcția de președinte al PSD s-au înscris până acum Viorica Dăncilă, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, senatorul Șerban Nicolae, deputații Liviu Pleșoianu, Ilie Rotaru și fostul consilier al Primăriei Sectorului 5, Cătălin Stoichiță.

Pentru funcția de președinte executiv s-au înscris în cursă ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, și deputatul Sorin Bota.

Și pentru funcția de secretar general se bat Codrin Ștefănescu, cel care a mai deținut această poziție pe vremea lui Liviu Dragnea, dar a fost schimbat din funcție de Viorica Dăncilă, purtătorul de cuvânt al partidului, Mihai Fifor, liderul TSD, Gabriel Petrea, Rodica Nassar, care deține interimar funcția, liderul PSD Constanța, Felix Stroe, și liderul PSD Brașov, Marius Dunca.

În PSD se discută modificarea statului în sensul că secretarul general să nu mai fie ales în Congres, ci propus e președinte și validat de CEx.

Toate candidaturile trebuie validate în cadrul Comitetulul Executiv Național (CExN), care va avea loc vineri.