Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri că "un moment propice" pentru a depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului ar putea fi după alegerile europarlamentare.

"Obiectivul nostru este să punem punct cât mai repede acestei guvernări care provoacă consecințe catastrofale pentru România. Vom depune această moțiune de cenzură când vom considera că există auspicii favorabile, șanse de a putea obține un număr semnificativ de voturi în afara voturilor pe care le deținem, opoziția de astăzi, și care sunt insuficiente pentru a dărâma guvernul. După ce vom câștiga alegerile europarlamentare, PSD va pierde alegerile europarlamentare, poate fi un moment propice", a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a mai spus că, dacă românii vin la urne pentru europarlamentare, votul lor reprezintă "votul la o moțiune de cenzură împotriva lui Dragnea și a actualului Guvern".

"Românii dacă vin la vot la alegerile pentru Parlamentul European, votul lor reprezintă votul la o moțiune de cenzură împotriva lui Dragnea și a actualului Guvern. Pentru că o prezență masivă la vot și un vot dat PNL poate să ducă la dărâmarea guvernului și, votând PNL, votezi o moțiune de cenzură împotriva lui Dragnea și PSD", a mai spus acesta.