Candidatul PPE pentru președinția Comisiei Europene, Manfred Weber, a declarat sâmbătă, la summitul PPE de la București, că, în ceea ce privește excluderea Fidesz din Partidul Popular European, deocamdată toate opțiunile sunt pe masă.

”Am avut niște solicitări formale de a întreprinde o acțiune față de prietenii noștri din Ungaria. Am avut ocazia să mă întâlnesc cu premierul Viktor Orban, marțea trecută la Budapesta. Am discutat despre problemele cu care ne confruntăm și PPE este un partid al valorilor, al principiilor fundamentale, al convingerilor comune și de aceea trebuie să garantăm că fiecare partid își respectă și respectă aceste valori în cadrul programului său de bază, de aceea ne aflăm acum în negocieri, în discuții cu toate părțile și toate partidele din familia PPE pentru a ne pregăti pentru marțea viitoare. Deocamdată toate opțiunile sunt pe masă, însă scopul meu este să pregătesc o poziție astfel încât toată lumea din partid să se poată pune de acord. Principalul mesaj este că suntem un partid al valorilor, al înțelegerii comune și aceasta este întrebarea la care trebuie să răspundă prietenii din Ungaria: dacă respectă aceste principii sau nu", a afirmat Manfred Weber, potrivit Agerpres.

Politicianul german a atras atenția asupra discursurilor discursuri populiste și antieuropene, precizând că ele se întâlnesc peste tot în Europa, inclusiv în România.