Fostul europarlamentar Mircea Diaconu și-a anunțat duminică intenția de a candida la alegerile prezidențiale și solicită sprijinul tuturor celor care vor să îl susțină pentru a obține cele 200.000 de semnături necesare candidaturii sale.

„Intenția mea este de a încerca să candidez la prezidențiale. Azi doar spun că aș încerca, pentru că sunt suficient de enervat, de nemulțumit și simt că e nevoie de asta”, a afirmat Diaconu, la o conferință de presă susținută pe treptele Ateneului Român.

El a spus că strângerea semnăturilor necesare pentru depunerea candidaturii este un lucru „aproape imposibil” și de aceea solicită sprijinul tuturor celor care vor să îl susțină în acest demers, transmite Agerpres.

„Faptul că vreau nu înseamnă că și pot. Trebuie să strâng 200.000 de semnături, aproape imposibil fără un sprijin din partea oricui, cetățenilor, asociații de toate felurile. În 2014 am cerut același gen de sprijin, care a venit de la cetățeni”, a adăugat fostul europarlamentar.

Întrebat dacă ar cere sprijinul Pro România sau ALDE, el a răspuns că este „deschis și fericit” dacă orice grupare ar veni alături de el.

„Dacă eu cer un sprijin pentru un vis, unde e negocierea? Ce să negociez? Nu există așa ceva. Cu orice grupare sau persoană sunt deschis și fericit dacă ar veni alături de mine. Cer sprijin la toată lumea”, a declarat Diaconu. 

G4Media a relatat duminică, citând surse politice, că Diaconu ar urma să fie susținut de viitoarea alianță politică formată dintre Pro România și ALDE, caz în care ar fi neclară situația candidaturii la prezidențiale a șefului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Mircea Diaconu a candidat ca independent la alegerile europarlamentare din 2014, dar ulterior a activat în grupul ALDE, din care făceau parte și eurodeputații partidului condus de Tăriceanu.