​​După ce Klaus Iohannis a anunțat că refuză numirea sa ca ministru pentru transporturi, Mircea Drăghici îi transmite pe Facebook un mesaj președintelui în care susține că „am fi avut amândoi ocazia să intrăm în istorie”.

„Păcat, domnule Președinte Iohannis! Am fi avut amândoi ocazia să intrăm în istorie! Dumneavoastră ați fi dat un semn de normalitate și ați fi arătat că doriți să colaborați, iar eu aș fi putut demonstra că sunt un bun partener în proiectele pentru țară. Din păcate, ați ales altceva! Ați ales să refuzați, fără nicio rațiune, fără nicio logică, fără să faceți o analiză!”, a scris Drăghici.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat vineri că va respinge propunerile premierului Viorica Dăncilă pentru ministerele Transporturilor și Dezvoltării, Mircea Drăghici și, respectiv, Lia Olguța Vasilescu.

„Îmi permit să vă spun însă, unde ați greșit prin acest refuz. Ambii, și eu, și dumneavoastră, eram cei mai îndreptățiți aleși să unim Piteștiul de Sibiu printr-o autostradă!”, scrie cel propus de PSD pentru portofoliul transporturilor.

Drăghici susține, totodată, că „Olguța Vasilescu și cu mine am fi fost cei mai îndreptățiți aleși să unim Piteștiul de Craiova printr-o autostradă, amândoi din pozițiile de ministru pentru care am fost propuși”.

În plus, Mircea Drăghici spune că refuzul președintelui este un demers electoral. „Nu binele României și proiectele pentru țară sunt prioritatea dumneavoastră. Ci, așa cum v-ați și început declarația de astăzi, interesul dumneavoastră este pur politic și electoral. Iar românii vor vedea cum sacrificați progresul țării pentru miza personală a unui nou mandat”, își încheie Drăghici postarea pe Facebook.