Partidul Social Democrat va anunța marți data mitingului de susținere a premierului Viorica Dăncilă, cel mai probabil acesta urmând să fie în data de 9 iunie, au declarat surse politice pentru Mediafax.

PSD încearcă de ceva vreme să organizeze un miting de susținere a premierului Viorica Dăncilă, după ce anterior a dorit unul pentru familia tradițională. Se dorea un miting la care să participe circa un milion de simpatizanți ai partidului.

Lunea trecută, Liviu Dragnea a declarat că, dacă guvernarea va fi preluată în mod nelegitim, atunci PSD va utiliza ”toate mijloacele legale, constituționale, publice, sociale pentru ca votul cetățenilor din decembrie 2016 să fie respectat”, inclusiv un miting de susținere a premierului.

Potrivit Digi24.ro, urmează ca Liviu Dragnea să anunțe în mod oficial acest miting în București la care, potrivit social-democraților, vor fi aduși cel puțin 65.000 de persoane, fiecare sector fiind responsabil să vină cu 10.000 de oameni. 

Președintele Klaus Iohannis a cerut, în mod repetat, demisia premierului, dar Viorica Dăncilă a replicat că are susținere din partea majorității parlamentare și nu va renunța la funcție.