Plenul reunit al Parlamentului l-a numit în funcția de guvernator al BNR pentru un nou mandat pe Mugur Isărescu. Parlamentarii i-au acordat 300 de voturi "pentru" și 15 voturi "împotrivă".

Mugur Isărescu a primit astfel al șaselea mandat la conducerea BNR. Pe 16 iulie 2009, acesta a intrat în Cartea Recordurilor, stabilind cea mai lunga perioadă îndeplinită în funcția de guvernator al unei banci centrale, potrivit World Records Academy.

Pentru Consiliul Administrativ al BNR s-au înscris 13 candidați, respectiv Mugur Isărescu, Florin Georgescu, Leonardo Badea, Ionuț Dumitru, Eugen Nicolăescu, Balint Csaba, Marin Dinu, Gheorghe Gherghina, Ion Horia Neamțu, Cristian Popa, Dan Radu Rușanu, Aura Gabriela Socol și Virgiliu Jorj Stoenescu.

Comisiile reunite de Buget-Finanțe i-au validat marți, cu unanimitate de voturi, pe Florin Georgescu, Leonardo Badea, Eugen Nicolăescu, Balint Csaba, Gheorghe Gherghina, Cristian Popa, Dan Radu Rușanu și Virgiliu Jorj Stoenescu.

La votul privind numirea în CA a lui Ionuț Dumitru și al lui Ion Horia Neamțu, majoritatea parlamentarilor s-a abținut, îm timp ce Aura Gabriela Socol și Marin Dinu nu s-au prezentat la audierile din Parlament.

La audierile de marți, Mugur Isărescu a promis că în noul său mandat România va adera la moneda euro.

"Vă încredințăm că în perioada în care vom îndeplini mandatul pe care Parlamentul României ni-l va încredința, vom duce la îndeplinire un program care se bazează în primul rând pe aplicarea legii care dirijează activitatea Băncii Centrale a României, pe îndeplinirea mandatului pe care îl are BNR, dar și de îndeplinire a unui obiectiv stabilit în urma colaborării cu Guvernul României, sub ASE, cu acordu tuturor partidelor politice și cu participarea sindicatelor, programul de trecere a României la zona euro. Este un program care va schimba în mod esențial statutul BNR. 

La propunerea PSD-ALDE, toate partidele l-au susținut pe acesta pentru un nou mandat, mai puțin câțiva social-democrați, printre care Lia Olguța Vasilescu, Șerban Nicoale, dar și senatorul ALDE Daniel Zamfir, care nici nu s-au prezentat la vot.