Fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a declarat, pentru Agerpres, că președinția Partidului Socialiștilor Europeni (PES) va decide joi "revenirea PSD cu drepturi depline".

"Joi, președinția Partidului Socialiștilor Europeni va decide revenirea PSD cu drepturi depline în ceea ce înseamnă structurile de coordonare ale socialiștilor europeni", a afirmat Victor Negrescu, consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă.

El a adăugat că acest lucru înseamnă o "dezghețare" a relațiilor. Negrescu a susținut că s-a ajuns la un consens și ca urmare a discuțiilor pe care le-a purtat în ultima perioadă cu partenerii de la Bruxelles, relatează Agerpres.

La începutul lunii aprilie, președintele Partidului Socialiștilor Europeni, Serghei Stanișev, a anunțat, în cadrul unei reuniuni a liderilor socialiști, care a avut loc la Bruxelles, că relațiile cu Partidul Social Democrat din România sunt înghețate.

Primul semn că relațiile au fost ”înghețate” doar din scopuri electorale a fost alegerea Rovanei Plumb în funcția de vicepreședinte al Grupului socialist din PE, după europarlamentarele din mai.