Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, a anunțat că a demisionat din funcție, la șase zile de când a fost numit.

UPDATE

Președintele Klaus Iohannis a semnat marți Decretul prin care se ia act de demisia lui Nicolae Moga, precum și Decretul de desemnare a lui Mihai Fifor, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru interimar al afacerilor interne.

+++

Digi24 transmite că vicepremierul Mihai Fifor a fost numit interimar la Ministerul de Interne. 

+++

"În urma unei discuții pe care am avut-o în această dimineața cu doamna prim-ministru am decis să mă retrag din funcția de minstru al Afacerilor Interne. Am luat aceast[ decizie pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei instituții, în urma activității deficitare ai unor angajați ai săi care au fost destituiți sau urmează să fie sancționați", a declarat Nicolae Moga într-o scurtă declarație de presă.

El a mai spus că decizia lui trebuie văzută "ca un nou început pentru minister".

"În cele șase zile în care am condus MAI am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaților în cazul tragediei de la Caracal", a mai spus aceasta.

De asemenea, Nicolae Moga a precizat că cercetările în cazul tragediei de la Caracal vor continua și re încredere în autorități că vor rezolva cazul.