Surse politice au declarat pentru EurActiv România că moțiunea de cenzură nu va fi depusă nici în această săptămână deoarece se așteaptă ca parlamentarii ALDE și Pro România să semneze textul acesteia.

UPDATE Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat că parlamentarii săi voi vota moțiunea de cenzură dacă Viorica Dăncilă nu va fi prezentă miercuri în Parlament pentru restructurarea guvernamentală.

"Așteptăm ca miercuri doamna Dăncilă să vină cu formula de restructurare a Guvernului. Dacă nu vine miercuri (...) atunci e foarte clar că nu avem nicio altă variantă, am făcut tot ce ține de noi și vom vota toți parlamentarii Pro România moțiunea de cenzură, pe care sper să o depună cei de la PNL și USR", a afirmat Ponta.

El a mai precizat că prin moțiunea de cenzură se îngroapă un Guvern deja mort.

De asemenea, acesta a precizat că nu va semna moțiunea pentru că nu îl interesează textul, ci rezultatul votului.

+++

UPDATE Deputatul USR Stelian Ion a declarat că a convocat toți liderii de grupuri parlamentare, marți, pentru avea o discuție cu privire la urgentarea depunerii moțiunii de cenzură. 

"Am observat că se tărăgănează foarte mult niște decizii din partea ALDE și Pro România, ca urmare am invitat toți liderii grupurilor parlamentare la o întâlnire mâine pentru a avea o discuție în cadru larg referitoare la urgentarea depunerii moțiunii de cenzură. Dorim prin aceasta să îi punem pe colegii din ALDE și Pro România în postura de a-și exprima în mod clar opțiunea cu privire la semnarea și susținerea moțiunii de cenzură", a declarat Stelian Ion.

+++

Aceleași surse susțin că, de fapt, depunerea moțiunii depinde de momentul în care parlamentarii lui Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta vor semna moțiunea de cenzură pentru ca ea să poată fi înregistrată.

Ludovic Orban spune duminică seară, la Digi24, că Guvernul e sprijinit doar de PSD, iar numărul parlamentarilor din partidele care s-au declarat în opozție este de 241, în condițiile în care o moțiune de cenzură are nevoie de 233 de voturi pentru a trece.

„Coagularea voturilor pentru moțiune e un proces ușor, în afară de PNL mai avem încă șase actori care trebuie să participe la acest efort și cu care trebuie stabilite condițiile pentru care participă la căderea guvernului. Ei au ales, după părerea mea, în momentul în care au trecut în opoziție. De altfel și Tăriceanu a spus că ALDE se va comporta ca un partid de opoziție, vor susține moțiunea de cenzură. Discutăm și cu parlamentari din zona PSD. Pentru că și în PSD, credeți că toată lumea e mulțumită că defilează cu doamna Dăncilă premier și candidat la prezidențiale?”, a spus șeful PNL.