Președintele PNL, Ludovic Orban, acuză Coaliția PSD-ALDE că, timp de cinci ani de la începerea exercițiului bugetar al UE 2014- 2020, nu a fost capabiă să înceapă niciun proiect de infrastructură mare.

"Timp de 5 ani și două luni de la începerea exercițiului bugetar al UE 2014- 2020, guvernele PSD-ALDE nu au fost capabile să înceapă NICIUN PROIECT de infrastructură mare de transport, nici în domeniul rutier, nici în feroviar, nici în naval, nici în aeroportuar. România este sufocată și are nevoie disperată pentru a putea asigura o dezvoltare economică rapidă de infrastructură de transport la standarde europene. Foarte multe investiții ocolesc România și din cauza înapoierii țării în domeniul infrastructurii. În aceste condiții, este un sabotaj pe față al intereselor fundamentale al României contraperformanță PSD- ALDE de a nu începe niciun proiect mare, deși avem la dispoziție miliarde de EURO de la bugetul UE, fonduri nerambursabile", a scris Ludovic Orban pe contul său de Facebook.

Liderul PNL afirmă că proiecte vitale precum autostrăzile Sibiu-Pitești sau Tg. Mureș-Iași sunt blocate.

Proiecte vitale sunt blocate. Tronsoane de autostradă ( Sibiu- Pitești, Tg. Mureș- Iași, centură Bucureștiului ). Tronsoane de cale ferată ( Coslariu- Simeria, Simeria- Curtici ), lucrările de asigurare a navigabilității Dunării și multe alte proiecte sunt amânate la calendele grecești de o guvernare iresponsabilă", a mai scris Orban.


De asemenea, acesta susține că se vede clar faptul că PSD are un plan de a ține România neconectată la rețeaua europeană de transport.


"Încep să fiu din ce în ce mai convins că nu doar prostia, incompetența și încapacitatea administrativă sunt de vină. Se vede că este un plan al PSD să țină România neconectată la rețeaua europeană de transport și să împiedice dezvoltarea multor regiuni ale României. Orice român cu capul pe umeri care înțelege lucrul acesta trebuie să nu mai voteze niciodată cu cei care astăzi își băț joc de România", a conchis acesta.