Dragnea e cu spatele zid, iar șansele lui de supraviețuire ca lider al PSD se micșorează odată cu încărcarea puștilor în PSD. Distrugerea Justiției și a legilor penale, condusă până acum de Dragnea, va continua. E principalul țel a partidului.

Vârf de lance al PSD împotriva procurorilor, al serviciilor secrete, al așa-zisului stat paralel, Soros, oculta mondială și alți monștri ce vor răul partidului și țării, Liviu Dragnea își vede poziția de lider amenințată.

Trei vicepreședinți semnează o scrisoare prin care îi cer să demisioneze și motivează că trage partidul în jos în sondaje, dar și prin faptul că problemele sale penale aruncă o lumină proastă asupra intențiilor PSD de a schimba legile penale, legile Justiției și să elibereze infractorii.

Practic, Stănescu, Firea și Țuțuianu au descoperit, după toți acești ani, un dictator în fruntea PSD și îi încurcă la imagine. În plus, au trecut un an și nouă luni, iar amnistia și grațierea promise tot nu apar.

De fapt, cei semnatari ai scrisorii vor continuarea programului ascuns de guvernare: eliberarea infractorilor, iertarea lor, punerea sub control a parchetelor și anihilarea serviciilor secrete. O spun clar în punctele 13 și 14 din document:

„13. Adoptarea unei inițiative legislative privind amnistia și grațierea, după o largă consultare și dezbatere cu: Ministerul Justiției, CSM, ICCJ, asociațiile magistraților, UNBR și societatea civilă. Reforma justiției și a politicii penale pot reuși, fiind acceptate de societate numai în măsura în care convingem că acestea se fac în interesul protecției drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor.

14. Condamnarea cu fermitate și luarea tuturor măsurilor pentru împiedicarea imixtiunii serviciilor secrete sau a grupurilor de interese ilegitime în actul de justiție, care trebui să se înfăptuiască imparțial, cu respectarea strictă a Constituției și a legilor în vigoare.”

Cele două puncte de mai sus sunt împachetate frumos, în stilul lui Florin Iordache, care a vorbit mereu de o largă consultare a magistraților, asociațiilor profesionale și a societății civile, când, de fapt, își întreba doar apropiații din aceste categorii.

De asemenea, tema serviciilor secrete, care le creează probleme penale, se vrea a fi continuată, în același ton pe care îl folosea și Liviu Dragnea: serviciile secrete fac parte din „statul paralel”.

Cine sare în sus de bucurie că Dragnea va pica să nu-și facă iluzia că lupul își va schimba și năravul odată cu mustața. Mai presus de orice este programul ascuns de guvernare de care vorbeam mai sus. Iar asta îi unește, mai ales că Dragnea nu izbutește să dea mult așteptatele amnistii și grațieri.

Se schimbă doar calul ce conduce căruța. Drumul e același. Iar interimatul ar fi asigurat de Viorica Dăncilă.