PLUS susține că într-un proces inițiat pentru suspendarea oricărui demers efectuat de Ministerul Justiției pentru emiterea unor OUG care să modifice Codurile penale, ministerul recunoaște că lucrează la elaborarea unor astfel de proiecte.

Printr-un comunicat de presă, partidul condus de Dacian Cioloș arată că, la puțin timp după ce a fost scăpat cu ajutorul PSD de moțiunea îndreptată împotriva sa, ministrul Justiției recunoaște că analizează posibilitatea de a modifica cele două Coduri penale prin ordonanțe de urgență.

"O astfel de informație confirmă zvonurile potrivit cărora PSD a blocat adoptarea moțiunii îndreptate împotriva lui Tudorel Toader în schimbul promisiunii acestuia de a forța modificarea Codului Penal si a Codului de procedură penală printr-o ordonanță de urgență", mai arată sursa citată.

Recunoașterea a fost făcută printr-o adresă oficială depusă la dosarul cauzei și semnată de către un director din cadrul ministerului, în care se afirmă clar că „la nivelul secției de specialitate din cadrul Ministerului Justiției există în analiză posibilitatea elaborării unui proiect de act normativ de modificare a Codului Penal și de Procedură Penală”.