Corina Crețu este una dintre cele mai bune investiții la nivel uman pe care România a făcut-o la nivel internațional, crede fostul premier.

Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat miercuri seara, la Brașov, că a discutat cu Corina Crețu în legătură cu lista de candidați pentru alegerile europarlamentare.

„Am vorbit cu doamna Crețu. Eu cred că este una dintre cele mai bune investiții la nivel uman pe care România a făcut-o la nivel internațional. Dacă nu am fi avut comisar european pe dezvoltare regională și echipa din jurul său, gradul de absorbție al nostru era mai mic cu cinci miliarde de euro. Nu știu câți români am promovat noi în exterior ca să ne aducă cinci miliarde de euro”, a declarat Victor Ponta. potrivit Agerpres.

Fostul premier, care a părăsit PSD pentru a fonda formațiunea Pro România, spune că este inadmisibil modul în caree unii lideri social-democrați vorbesc de Corina Crețu.

„Faptul că acum o bălăcăresc și o fac în toate felurile este inadmisibil. Mi-a plăcut că Olguța Vasilescu a spus că nu mai este pesedistă. Corina Crețu este în PSD de pe vremea când Liviu Dragnea era la PDL, eu eram procuror și Olguța Vasilescu era în PRM”, a subliniat Ponta.

În ceea ce privește o posibilă prezență a actualului comisar pe listele Pro România, Ponta a spus că discuțiile nu au fost finalizate.

„Discuții cu doamna Crețu au fost pentru a candida la europarlamentare. Când vor fi finalizate, vă vom spune. Mi-aș dori. Cred că trebuie să fie absolut inconștient să nu vrei să o ai pe listă la alegerile pentru Parlamentul European pe un comisar european. Trebuie să fii nebun, să fii sinucigaș. Cred că și PNL-ul și USR-ul ar vrea să o aibă pe liste. Cum aș zice eu că nu aș vrea ca doamna Corina Crețu să fie pe liste?! Aș vrea, dar este prematur în acest moment, are niște obligații ca și comisar european”, a precizat Victor Ponta.

De asemenea, el a reiterat referitor la lista de candidați a Pro România pentru Parlamentul European că va fi primul pe listă, dar nu va merge la Bruxelles.

„Cred că este nevoie de mine aici, în Parlamentul de la București. Vom avea niște candidați de care cu siguranță ne mândrim”, a afirmat Ponta, care a menționat că soția sa, Daciana Sârbu, nu va candida pe lista Pro România pentru Parlamentul European.