Primarul Iașului, Mihai Chirica, supărat că nu a primit autorizație pentru a face un foc de artificii cu ocazia zilelor orașului, a spus că la înmormântarea lui Liviu Dragnea va face din banii lui un foc de artificii.

"Nu încercăm să forțăm legea, nu este misiunea mea ca primar să fiu primul care dă tonul dezordinii. O să verificăm cu atenție ce s-a întâmplat, de ce pe locația în care se trage de 25 de ani, deodată nu se mai poate, pe o lege care funcționează din 1995. E cusută cu puțină ață roșie toată povestea asta, dar ieșenii se vor bucura de un concert foarte frumos, și în curând și de un foc de artificii, chiar dacă trebuie să îl tragem din Teleorman. (...) Eu cu domnul (Viorel - n.r.) Molocea suntem în Iași de foarte multă vreme, și cu colegii de la IPJ, și vom fi aici și după ce moare Dragnea și toate lichelele pe care le-a lăsat peste tot. Ne vom continua misiunea pentru ieșeni și vom face și foc de artificii, și ne vom bucura de sărbătorile Iașului, iar la înmormântarea oricăruia dintre ei, din banii mei, voi face un mic foc de artificii autorizat și mă voi ține de cuvânt", a declarat Mihai Chirica.


Declarația primarului vine în contextul în care, în cursul zilei de luni, Inspectoratul de Poliție Județean Iași a notificat firma responsabilă de organizarea jocului de artificii programat pentru finalul concertului din cadrul celei de-a XXVII-a ediții a Sărbătorilor Iașului că, în baza prevederilor Legii 126 / 1995 privind regimul materiilor explozive, nu eliberează avizul necesar pentru desfășurarea spectacolului.