Deputatul Daniel Constantin a declarat, în plenul Camerei Deputaților, că s-a constituit grupul "Pro Europa" format din 20 de deputați ai Pro România, dintre care 16 au candidat pe listele PSD.

Daniel Constantin a menționat că el va fi liderul grupului, iar vicepreședinții vor fi Mircea Titus Dobre, Catalin Nechifor, Octavian Petric, Georgian Pop și Gabriela Podasca. Aceștia anunță că au depus solicitare în acest sens la Conducerea Camerei Deputaților.

"Având în vedere că deputații care doresc să formeze noul grup parlamentar au candidat la alegeri pe listele aceluiași partid parlamentar (PSD - n.r.), apreciem că sunt îndeplinite prevederile art. 13 al. 1, teza I și II din Regulamentul Camerei Deputaților, conform cărora <<Grupurile parlamentare sunt structuri ale Camerei Deputaților formate din cel puțin 10 deputați. Ele se pot constitui din deputați care au candidat în alegeri pe lista aceluiași partid politic, a aceleiași formațiuni politice, pe listele unei alianțe politice sau alianțe electorale și din deputați care au candidat ca independenți>>", a spus Constantin, în plenul Camerei Deputaților, la primă ședință din acest an.

În replică, deputatul PSD Eugen Nicolicea le-a transmis că mai discută la toamnă despre acest grup.

"La vremea când au fost înființate alte grupuri nu exista nicio interdicție în Regulament, acum există. Chiar dacã ați putea să vă înființați grupul astăzi, în Regulament se prevede cã funcțiile se negociazã și se schimbă începând cu sesiunea urmãtoare, adică nu întrerupem ce avem noi astăzi, crezând că mai căpătați o funcție. Discutăm la toamnă dacă veți fi grup.

Lista membrilor grupului parlamentar:

Victor-Viorel Ponta

Daniel Constantin

Sorin-Mihai Cîmpeanu

Nicolae Bănicioiu

Ion Mocioalcă

Mircea Titus Dobre

Alin Vasile Văcaru

Gabriela-Maria Podașcă

Mircea-Marius Banias

Marilena-Emilia Meiroșu

Mihaela Huncă

Octavian PetricIon Spânu

Eugen Durbacă

Cătălin-Ioan Nechifor

Radu-Adrian PAU

Georgian POP

Mihai TUDOSE

Oana-Silvia VLĂDUCĂ

Alexandra Corina BOGACIU