Liderul Senatului, Călin-Popescu Tăriceanu, a declarat luni, după o întrevedere cu Viorica Dăncilă, că PSD și ALDE îl susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat în fruntea BNR. Pentru Avocatul Poporului, ALDE o propune pe Renate Weber.

"Discuția pe care am făcut-o astăzi cu doamna prim-ministru ne-a dus la concluzia că vom merge pe reînnoirea mandatului domnului Mugur Isărescu. Deci are susținerea noastră, iar în viitorul Consiliu de Administrație, conform ponderii actuale în Parlament, PSD va avea patru locuri și ALDE un loc, două locuri va avea PNL, iar un loc revine USR", a declarat președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, după ce s-a întâlnit luni, la Palatul Parlamentului, cu președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă.

Decizia e oarecum surprinzătoare după ce în ultima perioadă social-democrații l-au atacat în numeroase rânduri pe Mugur Isărescu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a declarat că senatorii social-democrați nu l-ar susține pe Isărescu.

”În ședința coaliției de astăzi s-a discutat vizavi de ce se întâmplă cu BNR, nu a fost o discuție nominală pe cine și cum. Asta vă pot spune pentru că am participat la această ședință. De altminteri, chiar doamna prim-ministru, la declarațiile pe care le-a avut după ședința coaliției, nu a rostit un nume. E adevărat că după aceea, în ședința grupului senatorial de pildă, colegii mei au ajuns la concluzia că n-ar susține o nouă candidatură a domnului Mugur Isărescu. Prin urmare, sunt păreri pro și contra vizavi de o astfel de candidatură. Urmează să vedem încotro merge PSD, care este decizia pe această temă”, a declarat Mihai Fifor, la România TV.

În cadrul aceleiași întâlniri s-a stabilit că Avocatul Poporului este al celor de la ALDE, care o propun pe fosta eurodeputată Renate Weber.