În ședința Grupului PSD din Camera Deputaților, Liviu Dragnea le-a spus social-democraților că mitingul anunțat va fi unul împotriva abuzurilor.

Când a apărut ideea unui miting - la care se dorea participarea unui milion de oameni - PSD a anunțat că va fi unul pentru sprijinirea familiei tradiționale. Recent, social-democrații s-au sucit și au spus că va fi unul pentru susținerea premierului Viorica Dăncilă, căreia președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia. În plus, ei și-au redus semnificativ ambițiile: de la un milion de susținători la doar circa 65.000. 

În ședința Grupului PSD din Camera Deputaților de marți, Liviu Dragnea a spus că mitingul care va avea loc, cel mai probabil, pe 9 iunie, va fi unul împotriva abuzurilor din justiție.

Tot pe 8 iunie, în București are loc Bucharest Pride, marșul minorităților sexuale. Vicepreședintele PSD Adrian Țuțuțianu a declarat că organizarea mitingului în aceeași zi cu marșul Bucharest Pride nu reprezintă o problemă, cele două activități fiind diferite. Fostul ministru al Apărării consideră că nu vor apărea probleme de ordine publică.

Potrivit unor stenograme citate de Antena 3, Liviu Dragnea a susținut în cadrul ședinței că au existat social-democrați, care au decis să colaboreze cu statul paralel: ”România se va elibera odată ce ei vor pierde controlul. Câțiva colegi de ai voștri au acceptat să facă parte din planul ăsta și nu e de acum, e de anul trecut. Am pus aceste întrebări la Congres, dacă hotărâm să mergem cu toții până la capăt și dacă acțiunea noastră de a stopa sistemul, de a rupe sistemul generator de abuzuri, trebuie dusă până la capăt. Toată lumea a aprobat asta la Congres. Mă face să nu am nicio ezitare și să mergem până la capăt...Suntem în fața unei gogoși care e foarte urâtă și umflată, dar e ușor de spart”.

Totodată, Liviu Dragnea i-a anunțat pe deputați că în această vară ar putea fi organizată o sesiunea parlamentară extraordinară în cazul în care nu se finalizează dezbaterile la Codul de Procedură Penală.