Comitetul Executiv Național (CExN) al PSD a decis ca social-democrații să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale

„PSD își dorește un candidat propriu (la prezidențiale), și va avea discuții cu ALDE și Pro România în acest sens”, a spus premierul Viorica Dăncilă, după ședința conducerii social-democrate.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus că el va candida, chiar și în lipsa sprijinului PSD, deși membrii coaliției de guvernare au spus de mai multe ori că ar fi de preferat să iasă cu un candidat comun.

Mai mult, recent a fost avansată chiar ideea ca un candidat al alianței PSD-ALDE să fie sprijinit și de Pro România, formațiune fondată de dizidenți din PSD și ALDE.

Înainte de ședință, liderul PSD Olt Paul Stănescu declarase că, în opinia sa, „soluția câștigătoare” este una singură: o alianță PSD-ALDE-Pro România. „Candidatul poate să fie cel care are cele mai mari șanse - Gabriela Firea, Călin Popescu Tăriceanu - Victor Ponta spunând că nu candidează”, a spus Stănescu, înaintea ședinței CExN.