E esențial ca România să revină pe calea cea bună în lupta anticorupție, să asigure o justiție independentă și să evite orice pași înapoi, a declarat marți Margaritis Schinas, referitor la OUG anunțată de Tudorel Toader.

”Comisia urmărește cu atenție discuțiile din România cu privire la o posibilă ordonanță de urgență privind căi extraordinare de atac în cazul dosarelor penale în urma a două hotărâri recente ale Curții Constituționale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Comisiei, întrebat dacă reacția de pe Twitter a comisarului Jyrki Katainen este poziția oficială a Executivului european.

Schinas a spus că poziția CE nu e ”fundamental diferită” de cea a lui Katainen și a reamintit faptul că președintele Jean-Claude Juncker s-a exprimat ”foarte clar în privința unei posibile ordonanțe de urgență privind amnistia, în timpul recentei sale vizite la București, cu Colegiul Comisarilor".

”E esențial ca România să revină pe calea cea bună în lupta anticorupție, să asigure o justiție independentă și să evite orice pași înapoi”, a mai afirmat oficialul CE.

Întrebat dacă acest avertisment reprezintă o problemă pentru Președinția română a Consiliului UE, Margaritis Schinas a negat.