Comisia LIBE a Parlamentului European va avea o ședință extraordinară pe 1 octombrie pentru a avea un schimb de opinii cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, referitor la situația din România.

Membrii Comisiei Libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) vor discuta cu Frans Timmermans inclusiv despre independența justiției din România, potrivit unui anunț postat pe site-ul Parlamentului European.

Reuniunea va avea loc la Strasbourg, unde, pe 3 octombrie, și plenul Parlamentul European va dezbate situația din România, urmare a unei propuneri din partea Verzilor.

Viorica Dăncilă a fost invitată în plen pentru a expune un punct de vedere.

Marți și miercuri, premierul a fost la Bruxelles pentru a discuta cu liderii principalelor grupuri politice din Legislativul european și pentru a le prezenta "situația reală" din România.

Dăncilă le-a vândut interlocutorilor o serie de neadevăruri, dezvăluite de unii participanți la discuții și s-a confruntat din partea colegilor socialiști cu critici din cauza susținerii acordate de PSD referendumului pentru redefinirea căsătoriei.