Deputații PNL Daniel Gheorghe și Matei Dobrovie susțin aplicarea rezultatului referendumului consultativ pe justiție în Constituție, dar cer și revizuirea articolul 48 privind "familia tradițională".

"Sunt de acord cu revizuirea Constituției pentru a pune în aplicare referendumul consultativ pe justiție, la care și eu am votat DA. Voi participa la Comisia de revizuire a Constituției din Parlament, atunci când aceasta va fi înființată. Cu această ocazie, voi susține din nou necesitatea de a include și modificarea articolului 48 din legea fundamentală în sensul votat la Referendumul din toamna lui 2018. Voința a peste 3 milioane de români nu poate fi ignorată și este o bună ocazie pentru a relua această dezbatere!", a scris Matei Dobrovie pe contul său de Facebook.

Și colegul său de partid, Daniel Gheorghe, a lansat cu o zi înainte același apel.

"Ca parlamentar al României, eu personal aș susține un act de revizuire a Constituției doar in cazul în care acesta va cuprinde si modificarea articolului 48 din legea fundamentală în sensul votat la Referendumul din toamna lui 2018 de peste 3 milioane și jumătate de români: căsătoria poate avea loc exclusiv între un bărbat și o femeie", a explicat deputatul.

Întrebat de EurActiv România dacă poziția celor doi deputați este o poziție oficială a partidului, președintele PNL, Ludovic Orban, a spus: "Eu am consultat toți colegii din conducerea națională a partidului și decizia nostră e de susținere a pactului propus de președinte și a obiectivelor care sunt propuse în acel pact, deci aveți răspunsul la întrebare. Nu cred că trebuie menționat că e unul sau altul care se trezește să mai aibă o idee".