Rovana Plumb i-a transmis marţi mulţumiri premierului Viorica Dăncilă pentru susţinerea acordată în numirea sa în funcţia de comisar european, susținând că a fost scoasă din cursă de standarde duble şi jocuri politice.

”Mulţumesc premierului Viorica Dăncilă şi Guvernului României pentru sprijinul acordat pe tot parcursul procesului de numire a comisarului european. Au ştiut cu toţii că mi-aş fi reprezentat ţara cu profesionalism şi demnitate pe tot parcursul mandatului. Mulţumiri speciale tuturor specialiştilor din DG Move pentru suportul de care au dat dovadă în toată această perioadă. Am fost scoasă din cursa de standarde duble şi de jocuri politice făcute, din nefericire, şi cu ajutorul unor colegi români. Ceea ce mi s-a întâmplat a fost o nedreptate, dar am, ca de fiecare dată, puterea de a merge mai departe”, a transmis într-un comunicat de presă Rovana Plumb.

Ea a precizat că rămâne în Parlamentul European: ”Am votul a milioane de români care au susţinut PSD la europarlamentare şi cărora le mulţumesc încă o dată. Rămân europarlamentar al României şi voi continuă să apăr drepturile şi interesele ţării mele în orice situaţie”. 

Comisia JURI i-a respins candidatura din cauza conflictului de interese descoperit în declarațiile sale de avere și de interese. Președinta desemnată a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut Bucureștiului o altă propunere. Premierul Viorica Dăncilă a anunțat luni seara că va veni cu un alt candidat.

Acesta ar putea fi stabilit marți în cadrul CEx al PSD.